5 Temmuz 2014 Cumartesi

Bojan Bogdanovic NBA yolcusu


Fenerbahçe Ülker'de yeni sezon öncesi transfer çalışmaları devam ederken bir yandan da takımdan ayrılan oyuncular belli olmaya başladı. Kulübün resmi sitesinden daha önce yapılan açıklamada İlkan Karaman, Barış Ermiş, Bo McCalebb ve Linas Kleiza ile yolların ayrıldığı duyurulmuştu. Bu isimlere son iki gündür konuşulan; yeni bir ismin daha eklenmesi gündemde. Bu isim Fenerbahçe Ülker ile sözleşmesi sona eren ve henüz yeni sözleşmeye imza atmayan Bojan Bogdanovic...

2011 yılında NBA'e draft olan Bojan'ın, şu anda haklarını elinde bulunduran Brooklyn Nets'e transfer olacağı Amerikan basınında da konuşulmaya başlandı. Brooklyn Nets takımına yakınlığı ile bilinen netsdaily.com internet sitesinde dün yayınlanan bir haber bu transferin gerçekleşme ihtimalini gözler önüne serdi. Haberde Bojan Bogdanovic'in transferi için Net'in mini-kontrat ayırdığı öne sürüldü. Bu kontratla ilgili verilen detaylarda da Bojan'a 3 yıllık toplam 10.3 milyon $ değerinde bir bütçe ayrıldığı belirtildi.

Aynı haberde, Bojan Bogdanovic'in Fenerbahçe Ülker ile sözleşmesinin sona erdiği ve NBA'e gitmesi için herhangi bir buy-out bedelinin ödenmesine gerek olmadığı da belirtildi. Nets ile Bojan'ın bahsedilen sözleşme üzerinde anlaşması durumunda kısa forvet pozisyonunda oynayacağı; fiziği, gücü ve Avrupa deneyimi ile NBA gözlemcileri tarafından uluslararası oyuncular arasında NBA'de oynamaya en hazır oyunculardan biri olduğu değerlendirmesinde bulunuldu. Ayrıca geçtiğimiz sezon düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ülkesi Hırvatistan ile iyi bir turnuva çıkarttığı ve turnuvanın en iyi beşine seçildiği hatırlatılarak, bu yılda Dünya Şampiyonası'nda Hırvatistan forması ile mücadele edeceği belirtildi.

Bojan'ın NBA'e gitmesi durumunda Fenerbahçe Ülker'de geçtiğimiz sezonki yabancı oyuncu kadrosunda sadece Zoric ve Bjelica kalmış olacak. Kesinleşen yeni transferler Ricky Hickman ve Andrew Goudelock ile birlikte bu sayı 4'e çıktı ve Fenerbahçe Ülker'in Beko Basketbol Ligi kadrosunda oynatabileceği 2 yabancı oyuncu daha alabilme imkanı bulunuyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder