9 Temmuz 2014 Çarşamba

Fenerbahçe Ülker'den ayrılan isimler belli oldu


Fenerbahçe Ülker'de coach Zeljko Obradovic'in verdiği rapor doğrultusunda yerli ve yabancı transfer çalışmaları devam ediyor. Yeni sezonda dinamik, kaliteli ve takım oyunu ile ön planda olacak şekilde yeni bir kadro yapılanmasından geçiyor Fenerbahçe Ülker. Bu doğrultuda Sarı-Lacivertli Ekipte gelen oyuncular kadar gidenlerde gündeme gelecek türden. Bu transfer sezonu takımın yarısı neredeyse yenilenmiş olacak. Bu yazımızda da takımdan gönderilen ve kiralanan oyunculara değineceğiz. 2014/2015 sezonunda çubuklu formayı giyemeyecek olan isimler şöyle:

Bo McCalebb: Simone Pianigiani döneminde coach ile birlikte Montepaschi Siena'dan transfer edilen ve Euroleague'in önemli oyun kurucularından biri olarak gösterilen Bo McCalebb ile bu sezon itibariyle yollar ayrıldı. İlk sezonunda takım olarak kötü bir performans ortaya koyan Fenerbahçe Ülker'de beklenen Bo McCalebb'ı bir türlü izleyememiştik. Mutsuz ve keyifsiz halleri sahada oynanan oyundan memnun olmadığının bir göstergesiydi. Geçtiğimiz sezon başında takımdan ayrılması dahi gündeme gelen Amerika asıllı Makedon oyuncu, takımın başına Zeljko Obradovic'in gelmesiyle gitme kararından vazgeçerek takımda kalmıştı. Özellikle bu sezon ortaya koyduğu olumlu ve keyif veren basketbol ile taraftarların sevgisini kazanan oyuncu, Obradovic'in oyun sistemine uymasa da geçtiğimiz sezonki kadro yapılanmasında coachun en fazla yararlandığı isimlerin başında geliyordu. Savunma direnci ve top çalma becerisi ile takımın savunma liderliğini üstlenmişti. Sezonun tamamlanması ile Obradovic'in yeni sezon planlamasında düşünmediği Bo McCalebb için, kulüp sözleşmedeki opsiyonunu kullanmadı ve oyuncuyu serbest bıraktı. Kendisinin Unics Kazan'a transfer olacağı yönünde ciddi bir haber var. Büyük olasılıkla gelecek sezon Rusya'da mücadele edecek. Kişisel olarak çok özleyeceğim bir oyuncu Bo. Yolu açık olsun...

Linas Kleiza: Takıma geçtiğimiz sezon dahil olan ve yapılan sözleşme ile Euroleague'de en çok kazanan oyuncu sıralamasında ilk sırada yer alan Litvanyalı yıldız ile 1 sezonluk birlikteliğin ardından yollar ayrıldı. Litvanya Milli Takımı ile geçtiğimiz yaz düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ortaya koyduğu oyun ile turnuvanın en iyi beşine seçilmiş olması, Fenerbahçeli taraftarların kendisinden beklentilerini de çok arttırdı. Ancak NBA'de sakatlığından dolayı uzun süre forma giyememiş olması, antrenman eksiğini çokça olması ve diz sakatlığının etkilerini bir türlü üzerinden atamaması Kleiza'nın oyununu oldukça fazla geriletmişti. Sezon boyunca inişli çıkışlı bir performans ortaya koyan Kleiza, beklentilerin çokça uzağında kalmıştı. Performans olarak kötü geçen bir sezonun ardından Fenerbahçe Ülker, sözleşmedeki kulüp opsiyonunu kullanmayarak Kleiza ile de yollarını ayırdı. Oyuncu ile Real  Madrid ve Emporio Armani Milan'ın ilgilendiği yazılıyor.

Barış Ermiş: Zeljko Obradovic'in takımın başına gelmesi ve Kenan Sipahi gibi gelecek vaadeden genç bir oyuncunun kadroya katılması ile iyice gözden düşen Barış Ermiş, bu sezon başında son derece düşük sürelerde sahada kalmaya başladı. Koçun Kenan'ı hazırlamak istemesi ve bol süre vermesi Barış'ın dakikalarını çok fazla azalmasına neden oldu. Durum böyle olunca sezon ortasında daha fazla süre bulması için Royal Halı Gaziantep'e kiralık olarak gönderildi. Antep'te ortaya koyduğu iyi performans ile takımın Avrupa'da başarılı bir sezon geçirmesinde önemli rol oynadı. Fakat başarılı geçen bu dönemlere rağmen Obradovic'in oyun planına uymaması ve yaşı itibariyle ayaklarının bir oyun kurucuya göre ağırlaşması Fenerbahçe Ülker'deki kariyeri için sonun başlangıcı oldu. Yapılan görüşme ile oyuncunun sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilerek yollar ayrıldı.

İlkan Karaman: Fenerbahçe Ülker'e gelişi olaylı bir şekilde olmuştu İlkan'ın. Fenerbahçe ile Galatasaray'ı karşı karşıya getiren bu transferde kazanan Fenerbahçe Ülker olmuş ve oyuncuyla 3 yıllık bir kontrat imzalanmıştı. Pianigiani yönetimindeki ilk sezonunda başarılı bir performans ortaya koymuş olsa da yaşadığı diz sakatlığı İlkan için üzerine gelecek kara bulutların habercisiydi. Diz sakatlığı sonrası ameliyat olmuş ve yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Sezon başında İlkan'ın sahalara dönüş tarihi olarak 2014'ün Şubat veya Mart ayı öngörülürken bu tarihlerde geçip ve sezon sona erdi. Ancak İlkan sahalara bir türlü dönmeyi başaramadı. 2013/2014 sezonunda tek bir resmi maça çıkamamasının yanı sıra tek bir takım antrenmanına dahi katılamamıştı. Bireysel antrenmanlarla sezonu tamamlamış oldu. Geçirdiği ağır diz sakatlığı ve bu sakatlık dönüşünün performansını nasıl etkileyeceği öngörülemediğinden İlkan ile de yollar ayrıldı. İlkan'ın Olin Edirne ile anlaştığı konuşuluyor.

Bojan Bogdanovic: Fenerbahçe Ülker de 3 sezon geçiren Hırvat oyuncu ile sezon ortasında yeni bir sözleşme imzalanmıştı. Ancak Bojan'ın özellikle Euroleague TOP 16 serisi ile başlayıp sezonun geri kalan kısmında gösterdiği kötü performans kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Bojan'ın kritik maçlarda yaşadığı kırılganlık ve skor katkısının düşmesi Obradovic'in sisteminde kabul edilebilir bir durum değil. Özellikle takımın 1 numaralı skorerinin bu kırılganlığı ciddi anlamda bir zaaf olabilir. Tüm bunları göz önüne alan Fenerbahçeli yöneticiler Bojan ile yolların ayrılmasını istiyorlar. Ancak sezon ortasında yapılan sözleşme ellerini bağlamışken NBA'den gelen haber herkesin gönlünü ferahlattı. Bojan'ın haklarını elinde bulunduran Brooklyn Nets, Bojan'ı gelecek sezon kadroda görmek istediğini açıkladı ve oyuncu ile görüşmelere başlandı. Amerikadan gelen son haberlere göre Bojan ile 3 yıllık toplam 10.3 milyon $'a her konuda anlaşma sağlandı. Resmi imzaların ise en kısa zamanda atılacağı konuşuluyor. Fenerbahçe sözleşmeli oyuncusu olmasına rağmen Bojan'ın, Brooklyn'e transferi için buy-out bedeli talep etmeyecek. Bojan'ın NBA'e gitmesi ile Fenerbahçe Ülker için kadroda bir yabancı oyuncu kontenjanı daha açılmış olacak.

Ömer Onan: Fenerbahçe Ülker'in emektar kaptanı... Taraftarın en çok sevdiği isimlerin başında geliyor. Sahadaki azmi, hırsı, ve direnci ile taraftarların gönlünde taht kurmuş bir isim. 2013/2014 sezonu kaptanın Fenerbahçe formasıyla geçirdiği son sezon olacak. Fenerbahçe Ülker'in yeni kadro planlamasında yer verilmeyen isimlerden biri olan kaptan için, Fenerbahçe Ülker Mirsad Türkcan'da izlediği yolu izleyecek. Kaptana jübile teklifinde bulunacak olan yönetim kendisine kulüpte idari bir görevde verecek. Kaptanın bu teklifi kabul etmesi durumunda Mirsad Türkcan'da olduğu gibi sezon başında bir jübile maçı organize edilecek. Ancak kaptan idari kadroda görev yapmak istemez ve basketbol kariyerini sonlandırmayı düşünmezse kendisine teşekkür edilerek yollar ayrılacak. Kişisel görüşüm kaptanın gönül verdiği renkler altında jübile yapmasının daha olağan olduğu.

Blagota Sekulic ve Gasper Vidmar'ın da sözleşmeleri sona erdi. Sekulic ile kesin olarak yollar ayrıldı ancak Vidmar için yapılacak uzun transferi bekleniyor. İstenen isimlerden birinin alınamaması durumunda Sarı-Lacivertli Ekip Gasper ile bir sezon daha yola devam edebilir.

GENÇLER KİRALANIYOR

Berkay Candan: Fenerbahçe Ülker altyapısında yetişen gen oyuncu son 3 sezondur kiralık olarak ligin farklı takımlarında forma giyiyordu. Olin Edirne'de 2 yıl kiralık oynadıktan sonra geçtiğimiz sezon TED Ankara Kolejlilere kiralanan Berkay, burada gösterdiği performansla beğeni toplamıştı. Ted Ankara Kolejliler ile EuroCup'da da forma giyen ve Avrupa deneyimi de yaşayan genç oyuncu için bir sezon daha kiralama kararı çıktı. Bu kez ise gideceği takım ligin güçlü ekiplerinden Banvit. İyi bir sistem takımı olan Bandırma temsilcisinde Berkay çok önemli tecrübeler kazanabilir. Avrupa'da EuroCup oynayan bir takımın parçası olacak olan genç oyuncu burada göstereceği performans ile son kez kiralık sözleşmesini yaparak gelecek sezondan itibaren Fenerbahçe Ülker'deki yerini alabilir. Şans yanında olsun...

Metecan Birsen: Fenerbahçe Ülker'in genç oyuncularından biri olan Metecan'da yeni sezonda kiralanan oyuncular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Euroleague'de dahil olmak züere ligde coach Obradovic tarafından süre verilen genç oyuncu yeni sezonda tecrübe kazanması ve oyununu geliştirmesi amacıyla Olin Edirne'ye kiralandı. Genç bir kadro kuran Olin'in kilit oyuncularından biri olabilecek mi bunu bekleyip göreceğiz. Şans bu genç kardeşimizin de yanında olsun... 

Berk Uğurlu: Berk ile ilgili henüz kesin bir karar verilmemiş durumda. Çünkü genç oyuncu basketbol yaşamında olduğu kadar eğitim hayatında da son derece başarılı bir isim. Lise son sınıfa geçen ve eğitimini tamamlamakta kararlı olan Berk için, bir sezon daha Fenerbahçe Ülker kadrosunda yer alması olası bir durum.

Mirsad TÜRKCAN Menajerlik Şirketi kurdu

Fenerbahçe Ülker'in efsane isimlerinden Mirsad Türkcan'da yeni sezonda kulüpte ayrılan isimler arasında. Kendi menajerlik şirketini kuran Mirsad, oyuncu menajerliği yapacak olması nedeniyle kulüpten ayrıldı. Mirsad ile ilgili Olin Edirne kulübünü satın almak istediği de konuşuluyor. Ancak bunun ne kadar doğru olduğu ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

*** Fenerbahçe Ülker Basket tarafından derlenmiş bir haberdir....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder