18 Temmuz 2014 Cuma

Jan Vesely ile büyük ölçüde anlaşma sağlandı


Fenerbahçe Ülker, daralan uzun rotasyonuna yabancı bir oyuncu takviyesi yapma konusunda bir adım daha attı. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız Fenerbahçe Ülker-Jan Vesely görüşmelerinden olumlu sonuçlar alındı. Balkan ve Yunan medyasında bugün yer alan haberlere göre; Sarı-Lacivertli Ekip, Jan Vesely'nin transferi konusunda kendisi ile büyük ölçüde anlaşmaya vardı. 

2011 yılında Washington Wizard tarafından 1.tur 6. sıradan draft edilen ve burada 3 yıl basketbol oynayan 1990 doğumlu genç forvet, 2014 yılının başlarında Denver Nuggest'a takas olmuş ve sezonun geri kalan kısmını burada geçirmişti. Denver'da sadece 21 maça çıkabilen ve aldığı sürelerden mutsuz olan Çek oyuncu, sezonu 4,4 sayı, 3,7 ribaund ve 1,3 top çalma istatistikleri ile tamamladı.

Denver'da geçen yarım sezonun ardından sözleşmesi sona eren oyuncu, NBA'den beklentileri doğrultusunda bir kontrat bulamayınca Avrupa'ya dönme kararı aldı. Sezon içerisinde Real Madrid ile anlaşan hatta ön sözleşme imzalayan Jan Vesely, İspanyol Ekibinin Nocioni ile anlaşması üzerine transferi sonuçlandıramamıştı. 

Bunun üzerine Fenerbahçe Ülker devreye girerek, transfer etmek istediği genç oyuncu için aynı zamanda koç Zeljko Obradovic'in de menajerliğini yapan Alexander Raskovic vasıtasıyla oyuncu ile temasa geçildi. Fenerbahçe Ülker'in bu transferdeki en büyük avantajı şüphesiz menajer Raskovic. Son yıllarda Luka Zoric, Nemanja Bjelica ve son olarak CSKA Moskova gibi büyük bütçeli takımların peşinde olduğu Bogdan Bogdanovic gibi bir ismi Sarı-Lacivertli Kulübe kazandıran Sırp Menajer, Vesely transferinde de Fenerbahçe Ülker yönetiminin en büyük kozlarından biri oldu. 

Yapılan görüşmelerin ardından oyuncu ile büyük ölçüde anlaşma sağlandığı belirtildi. Jan Vesely NBA'e gitmeden önce Partizan Belgrad forması giymiş ve burada birçok şampiyonluk sevinci yaşamıştı. 2011 yılında Partizan'ın Euroleague'de Final-Four'a yükselmesinin baş mimarlarından biri olmuştu. Özellikle beyaz tenli bir uzundan beklenmeyecek düzeyde atletik yeteneklere sahip olan Çek oyuncu, ribaund alma konusunda da son derece başarılı bir isim. Uzun boylu olmasına rağmen topu yere vurmasını bilen, patlayıcı ve son derece süratli olan genç oyuncu, skor katkısı olarak da sahada en iyisini vermeye çalışan bir isim. Ayrıca yüksek blok tehdidi olan ve savunma konusunda da oldukça başarılı.

Semih ve Vesely hamleleri ile geçtiğimiz sezon sıkça yaşadığımız ribaunt verme problemini çözüme kavuşturduk. Ayrıca takım savunmamız da yeni transferler ışığında geçtiğimiz sezonun oldukça üzerine çıkmış oldu. Yeni sezonda yepyeni bir Fenerbahçe Ülker izleyeceğimiz bir gerçek. Bu transfer hem Vesely için hem de Fenerbahçe Ülker için hayırlı olsun...

Oyuncu Künyesi
Adı: Jan Vesely
Doğum Tarihi: 24 Nisan 1990
Ülkesi: Çek Cumhuriyeti
Oynadığı Pozisyon: Forvet
Boyu: 2,13m

Profesyonel Kariyeri
2007-2008 Geoplin Sloven
2008-2011 Partizan Belgrade
2011-2014 Washington Wizard
2014 Denver Nuggets

Draft Bilgileri (2011)
Tur: 1
Sıra: 6
Takım: Washington Wizard

Kulüp Başarıları
3 kez Adriyatik Ligi Şampiyonluğu (2009, 2010, 2011)
3 kez Sırbistan Ligi Şampiyonluğu (2009, 2010, 2011)
3 kez Sırbistan Kupası Şampiyonluğu (2009, 2010, 2011)

Bireysel Ödüller
FIBA tarafından Avrupa'da Yılın Genç Oyuncusu, 2010

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder