24 Temmuz 2015 Cuma

Fenerbahçe Ekpe Udoh'a teklif yaptı


Transfer çalışmalarına son sürat devam eden, 3 ve 5 numara pozisyonlarına birer oyuncu alıp transferi tamamlamak isteyen Fenerbahçe'de gündeme bir NBA oyuncusu daha geldi. 3 numara pozisyonu için Kızılyıldız'dan Nikola Kalinic ile her konuda anlaşan ve Sırp Kulübüyle buy-out görüşmelerini sürdüren Sarı-Lacivertli Ekip pivot pozisyonu için de geçtiğimiz sezonu Los Angelas Clippers'ta geçiren Amerikalı uzun Ekpe Udoh'a teklif yaptı. 

İsmail Şenol'un twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; Fenerbahçe'nin oyuncuya teklifini ilettiği, NBA'den birkaç takımla görüşen oyuncunun önümüzdeki haftaya kadar süre istediği belirtildi. 

20 Mayıs 1987'de Oklahoma'da dünyaya gelen Ekpe Udoh üç sezon kolej basketbol liginde forma giydi. İlk iki sezonunu Michigan'de geçiren Udoh, kolej liginin son sezonunda ligin ünlü ekiplerinden Baylor forması giydi. 2010 yılında katıldığı NBA Draftında Golden State Warriors tarafından 1. tur 6. sıradan seçilen Udoh, Warriors formasını 2 sezon terletti. 2011 yılındaki NBA Lokavt döneminde İsrail ligi takımlarından Bnei Herzliya'da forma giydi. 2012 yılının Mart ayında Milwaukee Bucks'a takas olan tecrübeli oyuncu 2 sezon da Bucks forması giydi. 

Son olarak 3 Eylül 2014 tarihinde Los Angelas Clippers ile sözleşme imzalayan Udoh, geçtiğimiz sezon Los Angelas temsilcisi ile 33 maça çıktı. Takımda çok az süre bulabilen Udoh, maç başına 3.9 dakika süre bulurken sezonu 0.9 sayı, 0.8 ribaund ortalamalarıyla tamamladı.

NBA'de geçirdiği 5 sezonda toplam 270 maça çıkan Ekpe Udoh; 4 sayı, 3.2 ribaund, 0.7 asist ve 1.2 blok ortalamalarıyla oynadı.

2 yorum :

  1. bu oyuncu çok sıradan..umarım transfer dilmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördük... Sene 2017 Euroleague şampiyonu Fenerbahçe

      Sil