23 Temmuz 2014 Çarşamba

Brooklyn'de bayram var; Bojan resmen Nets'de!


Brooklyn Nets taraftarının tam 1 yıldır beklediği haber sonunda geldi. Geçtiğimiz hafta duyurduğumuz Bojan Bogdanovic'in Brooklyn Nets'e transfer haberi bugün itibariyle resmen açıklanmış oldu.  Nets genel menajeri Billy King, "Biz, Bojan'ın oyununa elbette büyük saygı duyuyoruz ve onun gibi yetenekli bir oyuncuyu Brooklyn'e getirmiş olmaktan dolayı çok memnunuz." açıklamasıyla Bojan'ın resmen Brooklyn'e transferinin tamamlandığını açıkladı.

Bojan ile Brooklyn Nets arasında imzalanan mini-kontrata göre oyuncu 3 yıl boyunca toplam 10,1 milyon $ kazanacak. Sözleşmede herhangi bir opsiyonun bulunmadığı da açıklandı. Başarılı oyuncu Fenerbahçe Ülker'de olduğu gibi Brooklyn Nets'de de 44 numaralı formayı giyecek.

Transfer haberinin resmen açıklanmasının ardından Nets taraftarları sosyal medyada ve forum sayfalarında transferden duydukları memnuniyeti ve Bojan'dan büyük beklentiler içerisinde olduklarını paylaşıyorlar. Nets taraftarının en büyük buluşma noktalarından biri olan netsdaily.com Bojan transferini; "NİHAYET! Başarısız takaslar, kötü kan değişiklikleri, yanlış başlangıçlı yılların ardından Bojan Bogdanovic Nets'de!" cümleleriyle duyurdu. Sitede yorum yapan birçok taraftar da Bojan'dan büyük umutları olduğunu, takıma büyük güç katacağını ve uzun süredir bekledikleri bu transferin sonuçlanmasından dolayı duydukları mutluluğu ifade ediyorlar.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker forması ile 21 Euroleague maçına çıkan 25 yaşındaki forvet, 14.8 sayı, 2.4 ribaund ve 1.9 asist ortalamarıyla oynadı.

Kariyerinde Real Madrid, Cibona Zagreb ve Fenerbahçe Ülker ile toplamda 87 Euroleague maçına çıkan Bogdanovic, tüm bu maçlarda 13.8 sayı 2.5 ribaund ve 1.2 asist istatistikleri tutturdu.

2011 draftında Miami Heat tarafından 31. sıradan seçilen ardından hakları önce Minnesota'ya sonra da Brooklyn'e devredilen Bogdanovic, bu yıl Deron Williams ve Kevin Garnett ile aynı takımda mücadele edecek.

Bojan Bogdanovic, transferinin resmen açıklanmasının ardından kişisel Twitter hesabından Fenerbahçe Ülker taraftarına duygusal bir şekilde veda etti. "Zor ama harika geçen üç yıl! Fenerbahce'ye olan teşekkürlerimi kelimelerle anlatamıyorum. Umutluyum bir daha görüşeceğiz. En büyük Fener!"

Bojan'ın Fenerbahçe taraftarına veda sözleri...
Fenerbahçe Ülker'de geçirdiği 3 sezon boyunca taraftarın büyük sevgisini kazanan ve sahadaki mücadelesini bir an olsun bırakmadan, forma için savaşan Bojan'a yeni başlayacağı NBA kariyerinde sonsuz başarılar dileriz. Şans seninle olsun Bojan!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder